Robotika szakkör


Az Építsünk robotrepülőt! című pályázatunkkal 850 000 Ft támogatást nyertünk. Ezen a weboldalon számolunk be a kutatással, fejlesztéssel és megvalósítással kapcsolatos eredményeinkről. Robotika szakkört hetente csütörtökönként 11:15 - 13:45 között működtetjük a Teller Ede Szakközépiskola Várkörút 52. II. emeleti N2-es informatika tantermében, ahol minden kedves érdeklődő, leendő tanulónkat szeretettel várjuk. Arduino és android rendszerekkel dolgozunk.

2014.06.12. Repülés

Robotrepülő tervezése, repülőnap, rc modellrepülőgép kezelő tanfolyam.
A szakkörön készült képek jobb oldalt a facebook albumunkban, illetve az alábbi linkeken megtekinthetőek.

Robotika szakkör képei

Robotika szakkör (repülőnap) képei

2014.05.29. Robotautó

Az elsajátított ismeretek alapján a tanulók arduino vezérelte robot autót építettek.

2014.04.24. Android

Okostelefon (android) programozása, a telefon szenzorainak használata .

2014.03.27. Motorvezérlés

Különféle motorvezérlésekkel ismerkedtek meg a tanulók (szénkefés motor, léptetőmotor, brushless motor).

2014.02.27. Kezdeti lépések

Megismerkedtünk az Arduino fejlesztő környezettel. Egyszerűbb kapcsolásokat, vezérléseket raktunk össze, kipróbáltunk mindenféle szenzorokat és többek között leprogramoztunk egy Knight Rider féle led-es futófényt is.

2014.01.23. Pályázunk, tehát vagyunk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben" című pályázati felhívásra benyújtottuk az Építsünk robotrepülőt! című pályázatunkat. Amennyiben támogatást nyerünk drone-t fogunk építeni.